Solarni kolektori

Solarni kolektori

za grejanje u najvećem broju slučajeva se koriste kao dodatni izvori toplote, dok kao osnovni služe plinski ili električni kotlovi.
Njihova upotreba u vidu primarnog energetskog izvora je retka i ograničena na područja s dovoljnom količinom Sunčevog zračenja tokom cele godine, u kojima su istovremeno i klimatski uslovi povoljniji pa je i sezona         grejanja kratka. Iz tog razloga takvi solarni sistemi se najviše koriste za pripremu i potrošnju tople vode

Konsalting i projektovanje, isporuka i montaža, servis
Solarni kolektori  SEIDO sa vakuumskim cevima su sastavni deo solarnih sistema koji služe za zagrevanje vode potrebne za korišćenje u domaćinstvima, privatnim zgradama, hotelima, restoranima, a mogu koristiti za zagrevanje bazena za kupanje.
Montaža kolektora se može vršiti na krovu, fasadi objekta, dvorištu ili na bilo kom drugom pogodnom mestu. Prilikom montaže solarni kolektor treba okrenuti ka JUGU da bi iskorišćenje sunčeve energije bilo veće. UGAO pod kojim se kolektor mora postaviti je 35° do 45°.
Solarni kolektor ovog tipa jednostavno funkcioniše i proizvodi veću količinu toplotne energije u odnosu na panelni kolektor.
Kriva efikasnosti:Grafik

Solarni sistemi za zagrevanje vode, upravo su primer kako se postiže energetska efikasnost u domaćinstvu.

Tokom prelaznog i letnjeg perioda, moguće je pokriti do 80% potreba za energijom za zagrevanje vode za kupatilo, kuhinju, mašine za pranje sudova i pranje veša.

Solarni kolektori Zašto koristiti energiju sunca?

Korišcenjem sunčeve energije u zagrevanju potrošne tople vode i grejanju prostora u kome živimo i imo možemo  smanjiti potrošnju konvencionalnih izvora energije i smanjiti zagadjivanje okoline.
Naravno, možemo ostvariti i znacajne uštede u kucnom budžetu, što u slučaju današnje globalne krize još više    dobija na značaju. Sunčeva svetlost ( energija ) nam je svima dostupna i besplatna.
Da bi je ukrotili i stavili u našu službu potrebni su nam već      pomenuti SOLARNI SISTEMI.